LAATSTE VOORJAARSKLASSIEKER OP VLAAMSE BODEM!

Brabantse Pijl Cyclo
16.04.2022

CCT_BP

Brabantse Pijl Cyclo

Op zaterdag 16 april staat de laatste voorjaarsklassieker op Vlaamse bodem op het programma. De Brabantse Pijl Cyclo biedt je nog een keertje heerlijk dokkeren over kasseistroken en zwoegen op korte kuitenbijters vooraleer het langere klimwerk je opwacht in de Ardennen. Ontdek doorheen de Druivenstreek en Zennevallei de wegen die niet alleen de Brabantse Pijl kleurden maar ook het afgelopen wereldkampioenschap in Leuven!

Rijd 3 dagen na de profs jouw eigen Brabantse Pijl en ga voor 75, 105 of 149 kilometer. Welke helling kies jij om je ideale ontsnapping op poten te zetten? Ontdek het parcours hieronder!

Foto's

Parcours

Starten doen we zaterdag 16 april in Heverlee, net buiten Leuven. Daar kan je kiezen voor 75, 105 of 149 kilometer over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant. Ga je voor de rit van 75 km? Dan krijg je in Overijse enkele pittige hellingen voorgeschoteld, die de finale van De Brabantse Pijl kleuren, maar ook een onderdeel uitmaakten van het wereldkampioenschap in Leuven dat vorig jaar plaats vond. Onder meer de Smeysberg (scherprechter op het WK), ’t Schavei en Hagaard komen op je pad en zorgen in totaal voor zo’n 600 hoogtemeters.

De tocht van 105 km voert je na deze heuvelzone door Waals-Brabant, richting La Hulpe en Genval. In totaal zal je net geen 1000 hoogtemeters op de teller hebben. Één van de laatste hellingen op je pad is de Moskesstraat, de kasseiklim die niet alleen tijdens de Brabantse Pijl maar ook op het WK schitterde. Wil je de Tom Pidcock of Ruth Winder in jezelf bovenhalen? Kies dan voor de langste rit van 149 km. Naast de heuvelzone in Overijse en de passage door Waals-Brabant, fiets je ook richting Beersel. Daar staan je met de Alsemberg, Bruine Put en Lotsestraat nog enkele extra uitdagingen te wachten. Deze rit bevat net geen 1300 hoogtemeters.

149 km

Start: Leuven (Heverlee) - Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Langestraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

S-Bocht

Speelberg

Chemin de la Carrièr

Alsemberg

Bruine Put

Menisberg

Lotsestraat

Hollebeek

Perckestraat

Hagedoornlaan

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlanen-Ottenbur

Rue de Pécrot

105 km

Start: Leuven (Heverlee) - Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Langestraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

S-Bocht

Speelberg

Stationstraat

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlanen-Ottenbur

Rue de Pécrot

75 km

Start: Leuven (Heverlee) - Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Langestraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

S-Bocht

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlanen-Ottenbur

Rue de Pécrot

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Brabantse Pijl Cyclo.

Tarieven

75 km

105 km

149 km

Voordeeltarief (t.e.m. 4/4)

15 €

18 €

20 €

Standaardtarief (na 4/4)

18 €

21 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 04/04, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 04/04? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de openingsklassieker van het voorjaar een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen* met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start, de bevoorradingen en pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bij de bevoorradingen
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Kaderplaatje
 • Douchemogelijkheden

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand in Heverlee is geopend op zaterdag 16 april 2022:

 • 149 km tussen 7u30 en 9u00
 • 105 km: tussen 7u30 en 10u00
 • 75 km: tussen 7u30 en 11u00

Sporthal UCLL,
Hertogstraat 178,
3001 Heverlee

 • 149 km: 7u30 – 09u00
 • 105 km: 7u30 – 10u00
 • 75 km: 7u30 – 11u00

Finish

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Heverlee sluit officieel om 16u30.

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Aantal bevoorradingen

 • 149 km: 3 bevoorradingen
 • 105 km: 2 bevoorradingen
 • 75 km: 1 bevoorrading

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van start en aankomst vind je via volgende toeristische diensten:

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

Gelijk nen echte!

Net als Ine Beyen en Geert De Vlieger meetrappen gelijk nen echte? Dat kan! Koop je originele Santini-outfit en steun Kom op tegen Kanker. Je vindt de outfits in elke JBC-winkel of in de JBC-webshop.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Brabantse Pijl Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.