LAATSTE VOORJAARSKLASSIEKER OP VLAAMSE BODEM!

Brabantse Pijl Cyclo
15.04.2023
Presented by Deloitte

CCT_BP

Brabantse Pijl Cyclo

Wil jij op zaterdag 15 april meegenieten van de laatste Vlaamse voorjaarsklassieker van 2023?

Tijdens de Brabantse Pijl Cyclo kan jij een laatste keer heerlijk dokkeren over de kasseistroken en zwoegen op de korte kuitenbijters, alvorens richting het Ardennenluik te trekken. Ontdek doorheen de Druivenstreek en de Zennevallei de wegen waarop de profs jaarlijks de Brabantse Pijl betwisten, en waarop Julian Alaphilippe in 2021 naar de wereldtitel snelde!

Rijd 3 dagen na de profs jouw eigen Brabantse Pijl en ga voor 74, 110 of 150 kilometer. Welke helling kies jij om je fietsvrienden het leven zuur te maken? Ontdek het parcours hieronder! 

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Brabantse Pijl Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Foto's

Parcours

Starten doen we zaterdag 15 april in Heverlee, net buiten Leuven. Daar kan je kiezen voor 74, 110 of 150 kilometer over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant.

Ga je voor de rit van 74 km? Dan krijg je enkele pittige hellingen voorgeschoteld, die de finale van De Brabantse Pijl kleuren, maar ook onderdeel waren van het wereldkampioenschap in Leuven dat in 2021 plaatsvond. Onder meer de Raffelberg en de Smeysberg (scherprechter op het WK) komen op je pad en zorgen in totaal voor zo’n 750 hoogtemeters. De middellange afstand (110km) wordt iets steviger met een aantal extra hellingen zoals de Hollestraat en de Pellenberg, met 1050 hoogtemeters.

De befaamde Moskesstraat, de kasseiklim die niet alleen tijdens de Brabantse Pijl maar ook op het WK werd bedwongen, is een stevige kuitenbijter. Haal jij je innerlijke Magnus Sheffield of Demi Vollering, laureaten van de profkoers vorig jaar, naar boven tijdens de laatste Vlaamse voorjaarsklassieker van het jaar? Kies dan voor de langste rit van 150 km. Naast de Speelberg, Vlierbeekweg en de Bekestraat, passeer je onderweg ook langs Tervuren en het bekende Afrika Museum. Met 1400 hoogtemeters tijdens de langste afstand vormt deze route de ideale voorbereiding om richting de Ardennen te trekken!

74 km

+750m
Start & Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Tenotsberg

Loensdelleweg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlaenenstraat

110 km

+1050m
Start & Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Tenotsberg

Loensdelleweg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlaenenstraat

Hollestraat 

Pellenberg

150 km

+1400m
Start & Finish: Leuven (Heverlee)

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Speelberg

Vlierbeekberg 

Kouterweg 

Bekestraat 

Sint-Annastraat 

Tenotsberg 

Loensdelleweg

Hertstraat 

Moskesstraat 

Terlaenenstraat 

Hollestraat 

Pellenberg 

Bekijk de parcours via RouteYou:

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Brabantse Pijl Cyclo.

Tarieven

74 km

110 km

150 km

Voordeeltarief (t.e.m. 4/4)

17 €

20 €

22 €

Standaardtarief (na 4/4)

20 €

23 €

25 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 4 april 2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB genieten van het voordeeltarief, ongeacht het moment van inschrijven.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking om veilig te parkeren in de omgeving van de start. Volg onze stewards en parkingpijlen om een plekje te vinden.

Parkingplan >>

Gelieve enkel te parkeren in de aangeduide zones.
Gelieve de parkings proper achter te laten na het vertrek. 

Adres: Sporthal UCLL – Hertogstraat 178, Heverlee.

 • 150 km: 7u30 – 09u00
 • 110 km: 7u30 – 10u00
 • 74 km: 7u30 – 11u00
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand in Heverlee is geopend op zaterdag 15 april 2023.

 • 150 km: 7u30 – 09u00
 • 110 km: 7u30 – 10u00
 • 74 km: 7u30 – 11u00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 150 km: 3 bevoorradingen
 • 110 km: 2 bevoorradingen
 • 74 km: 1 bevoorrading


De laatste bevoorrading sluit om 16u30.

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 16u30. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches zijn voorzien in de sporthal bij de start/finish. Volg hiervoor de pijlen op het event!

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

Exclusief voor vrouwen! Start in groep en laat je begeleiden door de specialisten van The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert. Met de Proximus Women Rides willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. Deelnemen? Klik bij jouw inschrijving het vakje ‘Ja ik neem deel’ aan bij ‘Women Peloton’ en fiets mee.

Afstanden

 • 74 km
 • 110 km


Beide groepen vertrekken om 9u15. Gelieve te verzamelen om 8u45. Alle deelneemsters ontvangen nog een infomail.

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken.

Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.