Brabantse Pijl Cyclo
13.04.2024
Presented by Deloitte

Brabantse Pijl Cyclo

De laatste klassieker van het voorjaar! Drie dagen na de profs, op zaterdag 13 april, vertrek jij vanuit Heverlee voor een pittige tocht doorheen de Druivenstreek en de Zennevallei. Kasseistroken, kuitenbijters en prachtige vergezichten: dat is wat we voor jou in petto hebben. Prikkel jouw benen een laatste keer voor je aan de echte Ardense klimklassiekers begint.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Brabantse Pijl Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Parcours

Schrikken namen als de Smeysberg en Moskesstraat jou niet af? Dan verwachten we jou aan de start van de Brabantse Pijl Cyclo! Kies voor 75, 110 of 145 kilometer fietsplezier over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant. Verken het parcours van de profwedstrijd en ervaar hoe Dorian Godon en Silvia Persico vorig jaar hun rit naar hun allereerste klassieke overwinning beleefden.

Meer info over het parcours vind je hier binnenkort.

75km

(+700m)

Start & finish: Heverlee

110km

(+1000m)

Start & finish: Heverlee

145km

(+1300m)

Start & finish: Heverlee

Paardenstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat 

Florivalstraat

Beekstraat

Paardenstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat 

Florivalstraat

Beekstraat

Stosberg

Bovenheide

Pellenberg

Paardenstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

Tenotsberg

Hertstraat

Moskesstraat 

Florivalstraat

Beekstraat

Stosberg

Bovenheide

Pellenberg

Kalenberg

Bollenberg

Eierenberg

Lange Lostraat

Bekijk de parcours via RouteYou:

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Parkings:

 • P1: VDAB & Syntra (Geldenaaksebaan 327, 3001 Leuven)
 • P2: Yamazaki (Grauwmeer 7, 3001 Leuven)
 • P3: KLA (Esperantolaan 8C, 3001 Leuven)


Gelieve niet in de kant te parkeren, noch aan de achterzijde van het militair domein. Plaats je fiets niet tegen de omheining van het militair domein!

Sporthal UCLL Campus Hertogstraat
Hertogstraat 178
3001 Leuven

Starturen:

 • 145m: 7u30-9u
 • 110km: 7u30-10u
 • 75km: 7u30-11u


Het parcours dat we voor jou hebben uitgestippeld, wordt verreden op openbare wegen. We zorgden als organisatie voor een mooi parcours, maar je passeert ook vele dorpskernen en drukke wegen. Houd te allen tijde rekening met de andere weggebruikers!

 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Signaalgevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 145km: 3 bevoorradingen
 • 110km: 2 bevoorradingen
 • 75km: 1 bevoorrading

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Sluitingsuren bevoorradingen:

 • Overijse: 13.15 u.
 • Bierbeek: 13.30 u.
 • Bekkevoort: 14.30 u.

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Heverlee sluit om 16.30 u.

Kleedkamers en douches

Er zijn afzonderlijke kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen in de sporthal, aan de start-/aankomstsite.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een unieke medaille, een orignele t-shirt of een waarborgpakket van Etixx. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer zoals vermeld op de achterzijde van jouw kaderplaatje. Zo kun je gratis beroep doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

Exclusief voor vrouwen! Start in groep en laat je begeleiden door de specialisten van The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert. Met de Proximus Women Rides willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. Deelnemen? Klik bij jouw inschrijving het vakje ‘Ja ik neem deel’ aan bij ‘Women Peloton’ en fiets mee.

Afstanden:

 • 75 km
 • 110 km


Beide groepen vertrekken om 9u15 (eerst de langste afstand, daarna de kortere). Gelieve te verzamelen om 9u00 aan de Proximus boog, aan de ingang van de sporthal. Er wordt gefietst volgens het principe ‘samen uit, samen thuis’. Meer info >>

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Brabantse Pijl Cyclo.

5€ korting of meer bij je inschrijving? Dat kan! Lees hier hoe dit kan via de Proximus Recycling actie.

Tarieven

75 km

110 km

145 km

Voordeeltarief (t.e.m. 2/4)

17 €

20 €

22 €

Standaardtarief (na 2/4)

20 €

23 €

25 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 2 april, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een unieke medaille, een orignele t-shirt of een waarborgpakket van Etixx

ETIXX SPORTVOEDING

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!  

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen en ze recycleren dankzij de samenwerking met Brainscape. Samen voorkomen we nieuwe winning van grondstoffen in ontwikkelingslanden.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Gezondheid

We raden iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Klaar om een echte Flandrien te worden?

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.