Brabantse Pijl Cyclo
13.04.2024
Presented by Deloitte

Brabantse Pijl Cyclo

De laatste klassieker van het voorjaar! Drie dagen na de profs, op zaterdag 13 april, vertrek jij vanuit Heverlee voor een pittige tocht doorheen de Druivenstreek en de Zennevallei. Kasseistroken, kuitenbijters en prachtige vergezichten: dat is wat we voor jou in petto hebben. Prikkel jouw benen een laatste keer voor je aan de echte Ardense klimklassiekers begint.

Parcours

Schrikken namen als de Smeysberg en Moskesstraat jou niet af? Dan verwachten we jou aan de start van de Brabantse Pijl Cyclo! Kies voor 75, 110 of 150 kilometer fietsplezier over de glooiende wegen van Vlaams- en Waals-Brabant. Verken het parcours van de profwedstrijd en ervaar hoe Dorian Godon en Silvia Persico vorig jaar hun rit naar hun allereerste klassieke overwinning beleefden.

Meer info over het parcours vind je hier binnenkort.

75km

Start & finish: Heverlee

110km

Start & finish: Heverlee

150km

Start & finish: Heverlee

74 km

+750m
Start & Finish: Heverlee

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Tenotsberg

Loensdelleweg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlaenenstraat

110 km

+1050m
Start & Finish: Heverlee

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Tenotsberg

Loensdelleweg

Hertstraat

Moskesstraat

Terlaenenstraat

Hollestraat 

Pellenberg

150 km

+1400m
Start & Finish: Heverlee

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Speelberg

Vlierbeekberg 

Kouterweg 

Bekestraat 

Sint-Annastraat 

Tenotsberg 

Loensdelleweg

Hertstraat 

Moskesstraat 

Terlaenenstraat 

Hollestraat 

Pellenberg 

150 km

+1400m
Start & Finish: Heverlee

Paardenstraat

Jan Vranckxstraat

Raffelberg

Veeweidestraat

Smeysberg

Holstheide

S-Bocht

Speelberg

Vlierbeekberg 

Kouterweg 

Bekestraat 

Sint-Annastraat 

Tenotsberg 

Loensdelleweg

Hertstraat 

Moskesstraat 

Terlaenenstraat 

Hollestraat 

Pellenberg 

Bekijk de parcours via RouteYou:

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Meer info volgt later.

Sporthal Heverlee
Hertogstraat 182
3001 Leuven

Starturen:

 • 145km: 7u30-9u
 • 110km: 7u30-10u
 • 75km: 7u30-11u
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Signaalgevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

Meer info volgt later.

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

De exacte sluitingsuren van de bevoorradingsposten en finishlocaties worden hier binnenkort weergegeven.

Kleedkamers en douches

Voorziene kleedkamers en douches worden hier binnenkort weergegeven.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een unieke medaille of een orignele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer zoals vermeld op de achterzijde van jouw kaderplaatje. Zo kun je gratis beroep doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen.

Exclusief voor vrouwen! Start in groep en laat je begeleiden door de specialisten van The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert. Met de Proximus Women Rides willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. Deelnemen? Klik bij jouw inschrijving het vakje ‘Ja ik neem deel’ aan bij ‘Women Peloton’ en fiets mee.

Afstanden

 • 75 km
 • 110 km


Beide groepen vertrekken om 9u15. Gelieve te verzamelen om 9u. Alle deelneemsters ontvangen nog een infomail.

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Brabantse Pijl Cyclo.

Tarieven

75 km

110 km

150 km

Voordeeltarief (t.e.m. 2/4)

17 €

20 €

22 €

Standaardtarief (na 2/4)

20 €

23 €

25 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 2 april, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 2 april – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 2 april.

ETIXX SPORTVOEDING

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!  

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Gezondheid

We raden iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop je fysiek niet goed voorbereid bent. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Wanneer je je ziek of niet goed voelt is het steeds aangeraden om thuis te blijven om zo de gezondheid van jezelf en van je mede-fietsliefhebbers niet in gevaar te brengen. Denk aan je medemens is daar de boodschap.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Brabantse Pijl Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers zijn experten in het dagelijkse overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15€ te doneren voor Younited Cycling.

Klaar om een echte Flandrien te worden?

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.

Goed doel: vzw Stop Darmkanker

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.